29 Haziran 2011 Çarşamba

KARPUZ!

Kim sıcak yaz günlerinde soğuk bir karpuza hayır diyebilir ki?!
Şu kötü havalarda bile canım çekti valla!
Tadı ve popart görüntüsü dışında çok da sağlıklıymış bizim karpuz. Mesela 1 dilimde sadece 45 kalori varmış ve vücudun su tutmasını engelleyip selülit oluşumunu engelliyormuş... vay be!



Madem öyle birde karpuzlu margarita tarifi vereyim...



Frozen Karpuz Margarita

Lazım gerekenler:

1 orta boy karpuz
4 lime
Tekila (ölçüsü yok, göz kararı)
1/4 bardak şeker
Lime tuzu (tarifi aşağıda)

Karpuzu küp küp doğrayın, el blendırı yardımıyla püre haline getirin.
Şekeri ekleyin, blendırla karıştırmaya devam edin, üstüne tekilayı ekleyip buzluga atın.
Katılaşıncaya kadar buzlukta kalsın.
Bu arada kullancağınız bardağın ağız kısmını lime'la ıslatın, düz bir tabağa koyduğunuz lime tuzuna batırın. Karpuz karışımını ekleyin, mis gibi oldu işte!

Lime tuzu:

1/4 bardak tuz
1 lime'ın kabuğu

Bütün malzemeyi küçük el havanında dövün! Bu karad! e
Elde ettiğiniz tuzu balık veya salatalarla da kullanabilirsiniz, çok lezzetli!




Hiç yorum yok: